Microsoft XAL

Microsoft XAL (tidligere Concorde XAL / Navision XAL / Microsoft Business Solution XAL) blev lanceret i 1991 af Damgaard Data A/S. XAL er solgt til mere end 10.000 virksomheder både i Danmark og internationalt.

erhvervs-gruppen, danmark a|s har siden 1993 været certificeret XAL forhandler, og har kompetance i alle moduler samt spidskompetence i lager, logistik og materiale- og produktionsstyring (MPS).

XAL stoppede 31. december 2011 ... MEN vi kan forlænge XAL's levetid(!)

Officielt stoppede Microsoft endegyldigt med support og videreudvikling af XAL den 31. januar 2011, men vi lader ikke vore kunder i stikken!

Vi kan forlænge XAL's levetid i mange år fremadrettet, hvis du ønsker det eller hjælpe din virksomhed med finde et godt alternativ ...

Microsoft stoppede ALT licenstilkøb den 31. december 2011, uanset om XAL er i abonnement eller ej. Kunder som har XAL i abonnement har dog fortsat mulighed for at bruge 100% af licensværdien til køb at andet Dynamics ERP system, som C5, NAV eller AX.

Vi har fortsat mange kunder på XAL, som ikke ønsker at skifte til nyt ERP system indenfor den nærmeste fremtid, og vi hjælper selvfølgelig vore kunder indtil de selv ønsker at skifte system.

I den mellemliggende periode bør din virksomhed benytte lejligheden til at undersøge hvilket ERP system I ønsker fremadrettet. Vi er selvfølgelig behjælpelig med vurdering af hvilket ERP system der bedst kan erstatte XAL hos Jer.

  1. Som udgangspunkt skal I beslutte hvor lang tid I vil forblive på XAL - det er kun Jer selv som kan foretage denne vurdering - måske sammen med en af vore konsulenter. Kontakt os for et uforpligtende møde.
  2. Eftersom XAL har licensstyring på størrelsen af database (Native, Microsoft SQL Server og Oracle), så kan det blive meget kritisk hvis I overskrider licensen - for der kan ikke tilkøbes mere licens fra og med 2012. Vi har mange års erfaring med at foretage dataoprydning og optimering, så skulle I komme i den situation, så kontakt os og vi sætter en specialist på opgaven, der sammen med Jer mindsker databasen.
  3. Antal samtidig brugere kan ligeledes bliver et problem, idet er ikke kan tilkøbes flere brugerlicenser. Vi kan muligvis finde alternative løsninger på dette problem - kontakt os hvis problemet opstår.
  4. XAL stiller ikke store krav - det er et 32 bit program (de gamle XAL versioner indeholder dog også 16 bit programmer) og afvikles typisk på Windows platforme. De gamle XAL versioner kan ikke afvikles på f.eks. Windows Vista/7 64 bit version. Så vær opmærksom på hvad I køber af nye pc'er og/eller servere. Hvis I har XAL abonnement så kan vi opgraderer XAL kernen meget billigt og I kan dermed benytte de nyeste operativsystemer som f.eks. Windows 7/8/2012 både 32 og 64 bit.
  5. Hvilket ERP system skal I vælger? Det afhænger alene af Jeres behov - der findes ingen endegyldig sandhed. Vores konsulenter kommer gerne ud til Jer for at drøfte mulighederne.

Vi giver Jer mulighederne, men I skal selv træffe beslutningen - vi hjælper Jer selvfølglig gerne i denne svære beslutningsproces.

Kontakt os på 86 84 83 00